Wat voor soorten advocaten zijn er nou eigenlijk allemaal?

Niemand zit erop te wachten dat je een advocaat nodig hebt. De enige redenen waarvoor jij een advocaat nodig kan hebben, zijn namelijk dat je iets strafbaars hebt gedaan, dat er iemand iets van je eist wat jij niet wilt geven of andersom. In alle situaties is het zo ver gekomen dat er een rechter of officier van justitie een beslissing over moet nemen. Wanneer het mogelijk is, wil je waarschijnlijk liever dat dit op een andere manier zou worden opgelost. In dit artikel kun je meer vinden over wat voor advocaten er allemaal zijn en wanneer jij deze advocaten nodig kunt hebben. 

 

Een strafrecht advocaat

Wanneer jij ervoor kiest om iets strafbaars te doen en hierdoor wordt opgepakt, zul je na een tijdje voor een rechter moeten verschijnen. Er zijn geen vaste straffen voor bepaalde fouten. De straf die je krijgt opgelegd is afhankelijk van meerdere factoren. Zo zal er gekeken worden naar de omstandigheden waaronder je het strafbaar feit hebt gepleegd en of je er spijt van hebt. Ook zal er worden gekeken naar of er al eerder iets soortgelijks is gebeurd en of jij geld genoeg hebt om de opgelegde straf te betalen. Wanneer dit niet zo is, kan er ook voor worden gekozen om de persoon in kwestie een taakstraf te laten doen. 

 

Een letselschade advocaat

Zoals de naam van het soort advocaat al laat zien, is een letselschade advocaat Amsterdam of letselschade advocaat Alkmaar er om ervoor te zorgen dat jij wanneer je letselschade hebt opgelopen een passende vergoeding krijgt. Vaak wanneer je letselschade oploopt, zul je voor een langere periode bepaalde dingen niet kunnen doen en dit is natuurlijk erg vervelend. Hierbij kun je denken aan je kinderen naar school brengen, maar ook werken. Voor alles dat je niet meer kan, moet je een schadevergoeding ontvangen die door de verzekering van de verantwoordelijke persoon vergoed wordt. Om ervoor te zorgen dat dit ook daadwerkelijk gebeurt, zijn er wel een aantal dingen die jij moet doen. Zo zul je onder andere bewijs moeten verzamelen. Wanneer jij in een incident terecht komt, is het belangrijk dat je de gegevens van de persoon die verantwoordelijk is noteert. Verder is het handig om te kijken naar of er eventuele getuigen zijn die kunnen vertellen wat er gebeurd is. Ook is het nodig om naar een huisarts of dokter te gaan die een medisch dossier voor je kan openen.

You May Also Like