Een mooi poloshirt: onmisbaar in iedere herenkast

Een poloshirt is eigenlijk onmisbaar in iedere herenkast. Het is een shirt dat zowel casual als formeel gedragen kan worden en daardoor altijd goed van pas komt. Maar wat is eigenlijk precies een poloshirt? Waarom mag je zo’n shirt niet ontbreken in je garderobe? En waar moet je op letten als je er één wilt kopen? In dit blog lees je alles over het poloshirt!

Wat is een poloshirt?

Een poloshirt is eigenlijk niets meer dan een katoenen T-shirt met een kraag en knoopjes. Deze shirt wordt ook wel piqué-shirt genoemd, afgeleid van het Franse woord voor ‘steek’. Dit type shirt is in de jaren 20 ontwikkeld door René Lacoste, een bekende tennisser uit die tijd. Hij wilde graag een shirt dragen dat minder jeukte dan het traditionele wit overhemd dat toentertijd gebruikelijk was. Op het shirt stond ook altijd het logo van Lacoste, een krokodil. Dit is overigens nog steeds het logo van dit merk.

Waarom mag een poloshirt niet ontbreken in je garderobe?

Een poloshirt mag niet ontbreken in je garderobe, omdat het zo’n veelzijdig item is. Het kan zowel casual als formeel gedragen worden en is daardoor perfect voor allerlei verschillende gelegenheden. Je kunt er bijvoorbeeld mee naar je werk of naar een feestje, maar ook tijdens een dagje shoppen of een picknick in het park. Er zijn allerlei verschillende soorten poloshirts verkrijgbaar, dus er is altijd wel eentje dat bij je past.

Waar moet je op letten als je ze koopt?

Als je een poloshirt wilt kopen, is het belangrijk om goed na te denken over de pasvorm. Een shirt met een loose fit is bijvoorbeeld perfect voor een casual look, maar als je het shirt wat strakker wilt dragen kan je beter kiezen voor een slim fit model. Let ook goed op de kleur van het shirt. Een witte of zwarte polo is perfect voor een formele gelegenheid, maar je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor een felgekleurd shirt als je wat meer durft te experimenteren met je stijl.

Kortom: een poloshirt is onmisbaar in iedere herenkast! Het is veelzijdig, comfortabel en past bij allerlei verschillende gelegenheden. Kies bij het kopen van een poloshirt vooral een model dat goed bij je past en experimenteer met verschillende kleuren en pasvormen. Zo vind je altijd wel een shirt waar je blij van wordt!

You May Also Like